Still: Karren Brady in The Apprentice

In films en televisieprogramma’s zijn het de grote dramatische gebeurtenissen die de kijker bijblijven: die ene scène, dat ene beeld dat indruk maakt. Daaromheen bevindt zich echter een schat aan momenten, die nauwelijks opvallen. Je knippert met je ogen en mist ze. In de serie Still zet Siree van der Velde deze opvallend onbelangrijke momenten stil – letterlijk.

In deze tekening gaat het om een ogenblik uit de Britse versie van The Apprentice, de realityserie waarin zakenman Lord Alan Sugar een zakenpartner zoekt. Een vast onderdeel van het programma is dat de kandidaten uiteindelijk in de boardroom belanden, waar Sugar samen met zijn secondanten Karren Brady en Nick Hewer beslist wie er naar huis wordt gestuurd. Deze aflevering van het programma werd eind mei 2012 uitgezonden.

Op een gegeven moment haalt Brady met haar ringvinger heel elegant een vuiltje uit haar ooghoek. In de zakelijke omgeving van de boardroom, waarin het gaat om scoren en winnen, is het een klein gebaar van rust en schoonheid.

 

Karren Brady in The Apprentice | © Siree van der Velde

 

© Siree van der Velde / Schift, oktober 2013

 

Share Button
SIREE VAN DER VELDE Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *